Verdens beste trenere

En av de viktigste faktorene for suksess på fotballbanen er å ha en god trener, som kan motivere og veilede laget sitt til seier. Det er imidlertid ikke mulig å fastslå nøyaktig hva som gjør skal til for å bli en god fotballtrener. Totalt ulike typer, som Drillo i gummistøvlene på den ene siden, og Mourinho med sine vagabond sko på den andre siden, kan oppnå suksess ved helt forskjellige taktikker, fremtoning og spillestil. Å være en god trener er med andre ord en kombinasjon av mange ulike egenskaper. Å ha gode lederegenskaper, kommunikasjonsevner, riktige holdninger, samt klare verdier og strategier fremheves ofte som noen av de viktigste nøklene til suksess. De beste trenerne i verden i dag har bygd sin karriere som et langsiktig prosjekt. De slutter aldri å lære eller utvikle nye ferdigheter.

Pep Guardiola

I sin tid som fotballspiller spilte Pep Guardiola som defensiv midtbanespiller. Fra 1991 til 1994 vant han fire La Liga-titler på rad. Etter å ha pensjonert seg som fotballspiller, ble han etterhvert utnevnt til hovedtrener for FC Barcelona i 2008. Han tapte sin første kamp i La Liga, men ledet likevel Barcelona til toppen av tabellen til slutt. Samme sesong ledet han også laget til seier i Copa Del Rey og Champions League. Dette ga ham æren av å bli den første spanske treneren i historien til å vinne “the treble”. Av sine første 100 kamper for Barcelona, ​​vant han 71 og tapte bare 10. Han var også den yngste treneren til å vinne en Champions League-tittel på den tiden.

Massimiliano Allegri

Under sin profesjonelle spillerkarriere, som varte i hele 19 år, spilte Allegri som midtbanespiller. Han spilte sin siste kamp som profesjonell spiller i 2003, etter å ha spilt sine siste år for det italienske laget Aglianese. Han tok imidlertid over som manager for det samme laget da han trakk seg tilbake som spiller. Etter å ha coachet flere italienske lag, endte Allegri som hovedtrener for AC Milan i 2010. Han ledet de røde og svarte til å vinne den første “Scudetto” på syv år i 2011. I 2014 forlot Allegri Milan for å trene den italienske rivalen Juventus. Allegri skal ha mye av æren for å lede “den gamle damen” til en ligatitel, Coppa Italia og Champions League-finalen.

Zinedine Zidane

Noen trenere sliter gjennom hele sin karriere for å vinne bare ett mesterskap, men ikke Zinedine Zidane. Uten noen stor coaching-erfaring har han vunnet tre påfølgende Champions League-troféer de siste årene. Dette gjør han til den eneste treneren i historien som har vunnet tre av klubbfotballens gjeveste trofeer på rad. I tillegg til suksessen i Champions League, har Zidane også vunnet ligaen og Copa del Rey med det spanske hovedstadslaget.