Fotball for nordmenn

Fotball er utrolig populært, og det er noe som bare virker å stige i popularitet for hvert eneste år som går. Det har sannsynligvis mye med kultur å gjøre, og at det er noe som vi driver med rett og slett. Her i Norge får det jo mye oppmerksomhet, spesielt når vi har profiler som er i utlandet, som Martin Ødegaard, eller kanskje til og med Ole Gunnar Solskjær, som nylig ble treneren til selveste Manchester United, som kanskje er verdens aller største fotballklubb. Ingen nordmann har vært trener for en så profilert klubb, ikke i nærheten en gang faktisk. Så dette er stort, og det er noe som også kommer til å gjøre at oppmerksomheten rundt sporten blir bare større og større her i Norge.

Noe som ikke er så rart naturligvis, spesielt da en vet hvor stor oppmerksomhet engelsk fotball har fått i Norge uansett. Igjen, det har delvis vært på grunn av at norske spillere har spilt der mye. Men også fordi det er nære, og vi har tatt turer over for å se våre favorittlag. Det er jo så populært at folk tar lån på steder som https://www.centum.no for å kunne dra over. Det er ikke så rart, da andre tar lån for å tilfredsstille andre hobbyer, så kan man vel gjøre det samme også for fotballen? Det er jo tross alt en av de aller mest populære idrettene i Norge, og det er knapt noen idretter som kan konkurrere mot fotballen. Vintersport har jo en sjanse, spesielt langrenn, men det er så mye basert på årstid, slik at det ikke er noe som henger på hele året. Hvorvidt det spiller en like stor rolle som vi tror, eller om det handler at folk liker fotball mer, ja det spørs.

Ser man kun på seertall og hvor høye de tallene er så er det liten tvil om fotballens popularitet, ikke minst om man ser på antall deltagere på barnenivå. Fotball er overalt, og med tanke på hvordan man har begynt å tilpasse anlegg, så spiller man mer og mer på vinteren, enn hva man gjorde tidligere. Om noen av dere har spilt fotball på vinteren, så husker dere kanskje at man måtte spille på grus, og at det var så utrolig kaldt. Det får opp kondisen i hvert fall, fordi man måtte være i konstant bevegelse, for å holde varmen! Nå har man jo kunstgress og baner innendørs, slik at det er mer praktisk. Da kan det hende at vi får se nye stjerner i fremtiden, og det er utrolig gøy å se på en slik utvikling. Nordmenn er glade i ski, det er det ingen tvil om, men fotball dominerer i langt større grad enn tidligere!