Spilleserien FIFA 18

En av de klareste bevisene på fotballens suksess og måten den drar folk inn på er FIFA serien, som spilles på konsoll eller på PC. Denne serien har holdt det i gang helt siden 1993 . Spillet har ikke vært det første fotballspillet som har blitt produsert, men det er definitivt det som har hatt størst suksess i markedet, spesielt de siste årene. Med Konami sitt Pro Evolution Soccer på en god andreplass. Her snakker vi bare om kommersiell suksess, altså salgstall, selve kvaliteten på spillene er subjektive og er ikke noe som kan måles sånn sett.

Dette er et spill som blir sluppet vært eneste år og til høye forventninger fra både spillere og fra markedet som vet at dette er spill som selger svært bra. Det har nesten blitt en subkultur innen fotballen, med den høye berømmelsen spillet har fått. Man kan se på sosiale medier og på måten utviklerne markedsfører spillet, at det har fått en status i fotballmiljøet. Man ser det også på hvor viktig det er for visse spillere at deres “rating” i spillet er høyt. I det minste på et tilfredsstillende nivå. For eksempel så har en spiller som Mitchy Batshuahyi klaget ofte på at han ikke er fornøyd med hvordan hans ferdigheter blir representert og vist frem i spillet.

Så når selv spillerne er opptatte av hvordan spillet viser dem frem, så er det et sterkt tegn på den høye anseelsen som spillet har fått, i alle ulike miljø. Det er vel kun i USA at de andre sportsspillene til EA har noenlunde lik suksess på markedet. Der er jo basketball og amerikansk fotball, blant annet, svært populære idretter, med veldig gode spill selv. En stor grunn til det er fordi at FIFA-serien har ligaer fra hele verden og dermed klubber tilgjengelige fra mange ulike nasjoner. Det gjør at mange land får en større interesse for spillet. For eksempel så finnes den Saudi-arabiske ligaen tilgjengelig, sør-koreanske og den amerikanske ligaen. Det er ikke de største ligaene i verden, men det gjør at markedet blir større og folk kjøper spillet mer. En kombinasjon av kjærligheten til fotball og stjernestatusen til spillerne, samt gode mekanismer i selve spillet, gjør det til en uslåelig kombinasjon, og det er ikke tilfeldig at et fotballspill har så mye suksess.