Fotball er best, og størst.

Fotball er verdens beste sport! Der! Nå er det sagt i hvert fall.

Og spør du alle sportsinteresserte menneskene i verden så er det sannsynlig at de aller fleste svarer at fotball er den beste sporten. Noe av det mest tiltalende med fotball er at, til forskjell fra andre sporter, så behøver du egentlig bare en ball for å spille. Egentlig så behøver du ikke en ball en gang, noe alle som har spilt med en flaske kan vitne til. Og du kan spille bortimot overalt, der hvor det finnes plass til å gå, så kan du også sannsynligvis også spille. Dette gjør at fotball blir en veldig åpen og tilgjengelig sport, og det er en stor årsak til at absolutt alle kan spille det.

I tillegg til å være verdens beste sport så er det også den sporten i verden med aller flest deltagere. Den slår absolutt alle andre idretter i verden ned i støvlene. Ingen av de amerikanske sportene kommer i nærheten, ei heller idretter som cricket eller rugby. Heller ingen av våre nasjonalsporter kan skilte med like mange deltagere som fotball. Og da følger det naturligvis også penger, mye penger. I tillegg til alt det nevnte ovenfor så er fotball også den rikeste sporten. Og de høye lønningene i toppfotballen er helt astronomiske og det er kun få andre atleter andre grener som har like store, eller høyere lønninger.

Fotball har også de største stjernene i verden, fordi selv om det finnes stjerner som Roger Federer, Lebron James eller Anthony Joshua, så er det Cristiano Ronaldo, Lionel Messi eller Neymar som “alle” vet hvem er. Om det er det ingen tvil. Årsakene rundt det kan jo diskuteres, men noe av det er vel den svært sterke og aggressive markedsføringen som de ulike klubbene og forbundene har gjort, slik at navnene blir sendt rundt i hele verden. Det kanskje absolutt viktigste er vel at fotball, til forskjell fra mange andre sporter, blir sendt rundt om i hele verden. Det betyr at alle som vil har tilgang til å se de største klubbene og stjernene spille mot hverandre. Det skaper en gjennkjennelighet og familiaritet til de, som det er svært vanskelig å konkurrere mot.

Ønsker du å vite mer om fotball så er dette stedet for deg. Her kommer du til å finne all verdens av informasjon, noe av det nyttig, mens noe av det kanskje ikke er så nyttig, men i det minste interessant. Og noe du kan kanskje vinne en pubquiz på. Uansett hva som en lærer, så lenge det er sant, så er det nyttig og du er mer enn velkommen videre på denne nettsiden. Og om ditt favorittlag eller din favorittspiller ikke blir nevnt så er det ikke så farlig, det er jo så mye å velge mellom.