VM i fotball.

Den største turneringen i fotball er Verdensmesterskapet. Det holdes vært fjerde år, og neste år så er det Russland sin tur til å være vertnasjon. VM har blitt hold vært fjerde år siden grunnleggelsen i 1930, med unntak i årene da andre verdenskrig pågikk, noe som er forståelig nok kan man si. Det nåværende formatet med 32 lag ble introdusert 1982 og 2026 så blir det utvidet enda mer, til 48 lag. Den første vinneren av VM er Uruguay, som vant på hjemmebane. Laget med flest seire er Brasil, som har hatt legendariske spillere som Pele, Garrincha, Ronaldo og Ronaldinho.

Det er Tyskland som er de regjerende mesterne, de vant i 2014 som var deres fjerde tittel. På veien ditt så slo de faktisk Brasil hele 7-1. Noe som gjør det enda mer bemerkelsesverdig er at VM i 2014 ble arrangert i Brasil, så en sportstlig katastrofe i Brasil var et faktum med dette resultatet. Det er i VM at legender skapes, som blant annet Just Fontaine som gjorde hele 13 mål i 1958 i Sverige. Den tidligere nevnte Pele er en annen som har gjort sitt navn til allemannseie etter å ha vunnet tre VM-titler. Den kanskje mest legendariske turneringen er Diego Maradona som førte sitt Argentina til dets første og eneste VM-gull i Mexiko i 1986.

Navn som dette er legendariske innen sporten og så gode prestasjoner som har blitt utført av dem har sikret deres plass i fotballhistorien. VM er det mest sette sportsarrangmentet i verden og selve finalen får flere seere enn noe annet. Da er det heller ikke rart at legender skapes i disse mesterskapene, med så mange mennesker, fra så mange ulike land som ser på.