Lån litt med et mikrolån

Litt er noen ganger nok

De aller fleste av oss trenger et lån i ny og ne, enten det er fra familie og venner eller fra en kredittinstitusjon. Hvis man for eksempel skal kjøpe et hus, så har de færreste av oss egenkapital nok til å klare huskjøpet uten litt ekstra kapitalinnsprøyting. Det samme gjelder andre større investeringer, som for eksempel bil og båt. Det er selvfølgelig ikke alltid man trenger de store summene. Det kan hende vaskemaskina akkurat gikk i stykker, og man trenger bare litt ekstra hjelp før neste lønningsdag. Da kan det være greit med et microlån.

Hva er et mikrolån?

Det sier nesten seg selv, men et mikrolån er et lite lån, typisk mellom 1000 og 5000 kroner, med en løpetid på opp til 50 dager. Dog, som regel ligger løpetiden på 30 dager. Det er altså snakk om små lån man regner med å kunne betale tilbake innenfor veldig kort tid. I Norge finnes det mange utbydere av mikrolån, selv om selve navnet på lånet kan variere. Noen kaller det for eksempel minilån, SMS-lån, korttidslån eller noe helt annet. Det er i og for seg likegyldig hva det kalles, for alle har de samme egenskapene og en samlebetegnelse som heter smålån.

 

Som sagt så er markedet i Norge fylt med låneutbydere, noe som igjen er en fordel for kundene. Hard konkurranse betyr nemlig at rentene og gebyrene blir lavere. De små lånene som mikrolån har fått en del kritikk, nettopp på grunn av rentene og gebyrene, som ligger i den høye ende av skalaen. Det har blitt bedre de siste årene, men rentene og gebyrene kan fortsatt være rimelig høye den dag i dag. Derfor er det alltid viktig at du tenker deg grundig om, og ikke minst benytter deg av en sammenligningstjeneste som Nanofinans.no.

Hvor gammel skal man være for å få et mikrolån?

I Norge skal man minimum være 20 år gammel for å kunne ta opp et mikrolån. Du må være oppmerksom på at mange låneutbydere faktisk også har en høyere aldersgrense. Dette skyldes primært at en høyere alder som regel er forbundet med en bedre økonomi. Derfor anser mange utbydere det som en stor risiko å låne ut til personer på 20 år.

Fordeler ved mikrolån

Det er flere fordeler ved et mikrolån, og det er nettopp derfor det er populært. For det første, så er selve søknadsprosessen veldig lettvin. Her er det ikke snakk om lange møter med en bankrådgiver eller papirer og dokumenter som skal sendes frem og tilbake.

For det andre, så er et mikrolån et forbrukslån. Det vil si at det ikke stilles noen krav til verken hva du skal bruke pengene til, eller noen krav om sikkerhet. Hvis du skal få høyere beløp i en bank, så kreves det som regel at du kan stille ett eller annet som sikkerhet for lånet, for eksempel hus, båt eller bil. Dette er en sikkerhet for banken hvis det skulle vise seg at du ikke kan innfri lånet. Dette behøver du ikke med et forbrukslån, og det gir deg altså mulighet til å låne selv hvis du er en alminnelig leietaker eller ikke eier en bil.

La Nanofinans.no hjelpe

Når du skal finne et lån på nettet så er det viktig at du samler inn flere forskjellige tilbud fra flere forskjellige utbydere. Dette kan Nanofinans hjelpe deg med. Her blir søknaden din automatisk sendt videre til 13 forskjellige utbydere, slik at du i ro og mak kan finne det beste lånet for deg. Hos Nanofinans.no kan du få et lån med nominell rente fra 6,39% til 21,95%, og en effektiv rente som ligger mellom 6,81% og 24,4%. Hvis du låner 150.000 kroner med en løpetid på ti år og en effektiv rente på 13,2%, så blir kostnaden på lånet 112.573 kroner. Totalt blir det altså 262.573 kroner.