Fotball på storskjerm

Noe av det beste med det å være fotballfan, er å dele opplevelsen sammen med andre. Det er ikke alltid vi har anledning til å være til stede på kamper, særlig ikke under store internasjonale turneringer som VM og Champions League. Pliktene kaller hjemme for de fleste av oss, og derfor må vi belage oss på å se verdens beste sport fra TV-en hjemme i stedet. Eller på en fotballpub, sammen med venner. Dette er den beste måten å se fotball på!

Under store fotballbegivenheter som VM, flokker ihuga fans seg til sportsbarene for å drikke øl og få med seg kampene på storskjerm. Selv om det er mange år siden det norske herrelandslaget har vært i nærheten av å være med i et sluttspill, er stemningen til å ta og føle på under store kamper. Selv i de tusen hjem er fotball den mest populære idretten, noe enhver markedsundersøkelse vil kunne vise.

Hva om Norge deltok?

Lokale sportspuber rundt om i landet må forberede seg på flokken av spillere som dukker opp for å se kamper, og særlig under VM er storskjerm og tilgang til å vise kamper et enormt trekkplaster. Når Norge ikke spillere finner vi andre landslag å holde med – kanskje et av våre nordiske naboland eller en annen såkalt «underdog». Uansett er vi ivrige, men hva om Norge likevel hadde vært med?

Hadde Norge kommet seg til et VM-sluttspill hadde nok entusiasmen tatt av. Da hadde sportspubene virkelig fått mye å gjøre, og vi skal ikke se bort ifra at de hadde leid inn ekstra bemanning – både til å stå bak baren og rett utenfor inngangsdøren. En norsk VM-seier hadde ført til ellevill feiring, mens norsk tap kunne ført til dårlig stemning. Uansett om utfallet ville vært bra eller dårlig, ville alkoholrusen forsterket det hele.

En slik magisk effekt får man kun på en sportspub. Den norske drikkekulturen er kjent for å være nokså ekstrem, selv om den sjelden fører til opptøyer. Vi kan bare undre oss over hvordan stemningen ville vært dersom Norge enten vant eller tapte en VM-finale, selv om det er lite som tyder på at et slikt scenario blir en realitet med det første. Samtidig har vi flere gode, unge og lovende spillere som markerer seg utenlands, og vi skal ikke se bort ifra at vi med en god landslagstrener klarer å snekre sammen et godt lag som de store fotballnasjonene en dag vil frykte.

I mellomtiden kan du øke gleden av å se på fotball ved at du gjør det sammen med andre på din lokale sportspub. Slik maksimerer du fotballmoroa, uansett hvem som spiller. Sørg for å skaffe deg og vennegjengen din gode plasser når neste store turnering sparkes i gang!