Fotball er størst, men se opp for Padel

Vi mennesker elsker idrett. Det føles som at det ligger i genene våre å konkurrere. Og det er nemlig derfor så mange elsker å bedrive idrett, eller i vertfall elsker å se på idrett. Det er et helt hav av forskjellige typer idrett der ute, og det varierer veldig hva man foretrekker. Likevel er det noen idretter som er langt større enn andre, mens det er noen nykommere som har tatt idrettsverden med storm.

Padel er selve idretten man mener når man snakker om nye idretter. Det har nemlig tatt Norge med storm. Grunnen for at padel er blitt så populært er nok enkelheten og morsomheten med det. Med enkelhet menes at det er enkelt å lære for folk i alle aldre og med alle ferdighetsnivåer. Å bli veldig god i padel derimot, krever enormt mye arbeid og talent. Hvis man ønsker å teste ut padel bør man sjekke ut rocket padel for det beste padel utstyret. Her finner man alt man trenger, og til og med ekstra ting som klær og lignende.

For å gjøre det så over simplifisert som mulig kan man si at padel er likt tennis bare med vegger rundt banen. Det er her verdt å nevne at det samtidig ikke er særlig likt tennis, selv om formålet her også er å slå en ball over nettet. I padel bruker man veldig forksjellig type racket fra det man bruker i for eksempel tennis. Padel er også en sport som egner seg langt bedre å bedrive innendørs, da det er mindre baner, og det dermed krever mindre plass.

Padel er en stor nykommer, men hvorfor er egentlig fotball verdens største idrett. Akkurat hvorfor fotball er verdens største idrett finnes det ikke et fasitsvar på. Kanskje for det også er en idrett som kan bli gjort veldig enkelt, og at det er enkelt for alle å forstå det helt grunnleggende. Med det helt grunnleggende mener vi at man skal sparke en ball i motstanderens mål, samtidig som man forsvarer eget mål. På lik linje med padel er dette noe alle kan lære seg veldig enkelt. For å bli veldig god derimot er det veldig detaljerte taktikker, teknikker og ferdigheter man må lære seg. Fotball er enkelt å lære, vanskelig å mestre.

Men selv om fotball er verdens største idrett, er det ikke slik at den er størst i hele verden. I store deler av Europa, Sør-Amerika og Afrika er fotball størst. Selv om fotball for alvor begynner å komme seg i Nord-Amerika også, har det tatt lang tid. Det samme gjelder Asia. Fotball begynner å bli veldig stort i Asia også, men det har tatt mye tid og tung investering fra fotballklubber for å få det til. Selv om Europa ikke har de mest folkerike landene, er det fremdeles Europeiske landslag som dominerer verdensmesterskap. Det er også nesten eksklusivt europeiske klubblag som blir sett på som de beste klubblagene i verden.