Treningsklær til fotball

I Norge spiller mange fotball året rundt, og da er det viktig å ha de rette klærne for anledningen. Ofte kan det bli både kaldt, vått og vindfullt, uten at det setter en stopper for idrettsgleden. Det er imidlertid viktig å sørge for at treningspåkledningen er forsvarlig, slik at man tar vare på helse og from. Særlig viktig blir dette når man skal finne klær til barn, som ofte ikke kjenner så godt etter om det er blitt for kaldt før det er for sent.

Fotball er den største sporten i Norge og de fleste av verdens land, og da sier det seg selv at treningsklær til fotball er et ettertraktet marked med mange muligheter. I dag opplever vi at det kommer stadig mer avansert tøy som skal fremme prestasjonene våre. Det vanligste er selvfølgelig å spille fotball i shorts og t-skjorte, men her i Norge er det langt fra alltid at det lar seg gjøre. I våre nordligste landsdeler kan det være bare en måned eller to med shortsvær gjennom hele året.

Hvordan kle seg til fotball i kaldere vær

Når det er litt kjølig ute, er det ekstra viktig å være påpasselig med bekledniingen. Selv om man føler seg varm som følge av fysisk aktivitet, er det ikke sikkert at man egentlig holder seg varm nok. Barn og unge har særlig vanskelig for å forstå og ta hensyn til slike distinksjoner. Det er derfor viktig å være veldig bevisst hvordan man kler seg, også når man “bare” skal spille fotball. Husk også at fotballtrening gjerne pågår mot kveldingen, slik at temperaturen ofte går betydelig ned mens man er ute og spiller.

Skal man spille fotball tidlig på våren eller sent på høsten, eller for den saks skyld utendørs om vinteren, er det lurt å bruke ullundertøy. Da holder man kroppen både varm og tørr, særlig hvis man har litt tynn fleece over. Over fleecen kan man så ha på seg en vanlig overtrekksdress. Dersom temperaturen er litt varmere, eller antrekket ganske enkelt blir ukomfortabelt, kan man fjerne mellomlaget med fleece. Det er likevel greit å ha det tilgjengelig i tilfelle man trenger det.

Treningsklær for fotballjentene

Den store trenden i dagens fotball er at stadig flere av de aktive er jenter og kvinner. Det stiller andre krav til treningsklærne enn før, for kvinnene er gjerne enda litt mer opptatt av at klærne skal sitte godt og ta seg godt ut enn det mennene er. Kvinner som spiller fotball har også særegne behov, som for eksempel en sports-BH som sitter godt og holder alt på plass. Mange jenter liker også å spille med tights eller lignende under shortsen.

De som driver idrettslag må også huske at de har et ansvar for å ta hensyn til eventuelle kjønnsforskjeller når de skal bestille fotballdrakter og lignende. Det er ikke alltid at det som passer for gutter, er like godt egnet for jentene.