Vanvittige summer i fotballen

Fotballspillere kan signeres for helt vanvittige summer når de bytter lag. Her i Norge koster spillerne foreløpig ikke så veldig mye, selv om noen lag allerede har betalt mer enn 20 millioner for nye spillere. Dette er likevel bare småpenger sammenlignet med rekordene i utlandet.

Elektroniske signeringer

De færreste fotballklubber bruker e signering når de kjøper spillere, men for helt vanlige folk som deg og meg, er digital signering helt genialt. Du kan spare tid og penger med e signering, rett og slett fordi du slipper å sende ting i posten. Det er heller ikke nødvendig å møte folk personlig for å inngå og signere viktige avtaler. Men fotballspillere og klubber forhandler ofte lenge for å bli enige om nye kontrakter, så der skjer nok de viktige signeringene fortsatt med penn og papir.

Kostbare signeringer

De største fotballklubbene i verden bruker enorme summer på nye spillere. Både Gareth Bale og Eden Hazard ble solgt for mer enn 900 millioner norske kroner, men det er også mange spillere som har blitt solgt for mer enn 1 milliard kroner. I denne kategorien finner vi navn som Paul Pogba, Ousmane Dembélé, Christiano Ronaldo, Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, João Félix, Kylian Mbappé og Neymar.

Dyreste norske spillere

Selv om ingen norske spillere er solgt for tilsvarende summer, har det også vært noen høye overgangssummer for de store norske stjernene. Erling Braut Haaland ble solgt for over 600 millioner kroner. Martin Ødegaard ble også solgt for mer enn 400 millioner, og flere andre norske spillere har blitt solgt for tresifrede millionbeløp. Fredrik Aursnes, Kristian Thorstvedt, Leo Østigård og Jørgen Strand Larsen ble alle solgt for mer enn hundre millioner kroner. Dette er heller ikke småpenger, og det er ikke utenkelig at framtidige norske stjerner vil bikke milliarden når de skal bytte klubb.

Fotball