Slik får du barna til å bli fotballtilhengere

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Fotball-VM er rett rundt hjørnet, og alle hjerter gleder seg. I hvert fall de som er fotballtilhengere. For mange som ikke liker sport og fritid, så kan et slikt mesterskap være dørgende kjedelig. Så hvorfor ikke sikre deg at du lager et godt og sunt grunnlag for at barna kan bli interessert i fotball?

 

Sett opp et mål i hagen

Du trenger ikke den store plassen for å spille fotball. Før i tiden spilte man på gata i nabolaget, men det er ikke så populært lenger. Verken for voksne som kjører bil, eller barna som plutselig kan befinne seg i umiddelbar fare. Hvis du har en liten grønn flekk i bakhagen, så passer det helt perfekt til en liten omgang fotball. Fotball i hagen skal ikke være plassen for å trene langskudd, men mer en stille og rolig driblerunde rundt epletrærne og hekken. Men det skal jo selvfølgelig være et mål. Man behøver ikke plass til mer enn ett, før fotball blir gøy.

Et fotballmål i hagen skal jo ikke være i naturtro størrelse. For som sagt, så er dette fotball på grasrotnivå – bokstavelig talt.

 

 

Det finnes mange muligheter for å lage et mål. To stoler eller to støvler kan også gjøre susen som stolper, men det er tross alt litt morsommere at ballen havner i nettet. I tillegg slipper man å hente ballen langt inne i hekken. Så er spørsmålet om du skal snekre sammen et mål selv. Det er jo tross alt ikke snakk om mer enn noen stolper og et nett. Noen har litt flere tommeltotter enn to, og kanskje tiden heller ikke helt strekker til, men heldigvis finnes det mange forskjellige typer mål i forskjellige prisklasser. Bahaus har flere typer som du kan velge mellom, i tillegg til andre utendørsleker til barna dine. Det behøver jo selvfølgelig ikke å være et fotballmål, men med tanke på at fotball-VM er på vei, så er det lett å bli inspirert til å leke litt med ballen. Du kan se utvalget av fotballmål og andre leker som inspirerer til utendørs aktivitet ved å klikke her. Hvis du finner frem din indre hendigmann, så har de også alle materialene du trenger for å lage et mål etter dine egne mål.

 

 

Hvis de får muligheten til å spille, så er også sjansen større for at interessen kommer. Det betyr også, at du kan komme til å få dele den interessen du har for fotball med barna dine, og sammen oppleve verdens største enkeltstående sportsbegivenhet. Hvis det ikke gjør det, så har du i hvert fall gjort ditt for at barna skal kunne bedrive utendørs aktiviteter med ball og lek – og det vil de alltid kunne glede seg over.