Norske fotballspillere

Norge er ikke først og fremst kjent som et fotball-land. Likevel har vi gjennom historien hatt noen fine øyeblikk med gode norske prestasjoner på fotballbanen. Interessen er i hvert fall enorm, og de store mediehusene som for eksempel NRK dekker fotball, både nasjonalt og internasjonalt. Vi har også gjennom tidene hatt gode fotballag fra Norge, både landslaget og klubber som Rosenborg Ballklub og Molde Fotballklubb. Ingen glemmer vel Nils Arne Eggens Rosenborg-utgave som spilte i Champions League så å si hvert eneste år gjennom 90- og 2000-tallet. Vi vil i denne artikkelen se nærmere på noen av de mest kjente fotballspillerne fra Norge gjennom tidene.

Tom Lund

Tom Lund er en Lillestrøm-legende som av mange regnes som den beste fotballspilleren gjennom tidene. Han ledet Lillestrøm til seriegull og spilte også for det norske fotballandslaget. Han var så god at han var linket til Ajax som Johan Cruyffs arvtaker. Tom Lund hadde dessverre flyskrekk og trivdes best i Norge, og ble derfor værende i Lillestrøm gjennom karrieren.

John Carew

John Carew spilte blant annet for Vålerenga, Rosenborg Ballklub, Valencia og Lyon gjennom sin flotte fotballkarriere. Han har i ettertid etablert seg som skuespiller, blant annet med en av hovedrollene i NRK-serien Heimebane.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær kommer fra vakre Kristiansund i Møre og Romsdal. Han spilte i Molde før han gikk til Manchester United, hvor han nå er manager. Han er kanskje mest kjent for å ha avgjort Champions League-finalen mot Bayern München med en scoring helt på tampen av kampen.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard tok Eliteserien med storm da han som 15-åring debuterte for Strømsgodset. Han herjet med motspillere som var dobbelt så gammel som seg selv, og ble naturlig nok attraktiv for klubber i utlandet. Han gikk til Real Madrid hvor han foreløpig ikke har hatt veldig stor suksess, men kan også se tilbake på flere gode utlån til blant annet Arsenal.