Har du en fotballdrøm?

Kristoffer Lie er en av de som lever opp til sine drømmer, nemlig å spille fotball som levebrød. 29-åringen tiltrådte sin heltidsstilling som klubb- og spillerutvikler hos Røa IL for 2 måneder siden. Mange vil nok forbinde Røa med Martin Johnsrud Sundby. Det kommer ikke bare av at kvinnelaget har vunnet fem seriegull og cupmesterskap. De har den dag i dag over 1000 spillere. Røa IL anser han som starten av fortsettelsen på veien. Det ligger også andre oppgaver på lur for en klubbutvikler. Det er nemlig å være en hovedtrener for gutter 13 år og jenter 15 år. Ikke bare det men en spillerutvikler for gutter 13-19 år, og en leder for 8-9 år, og trener på fotballakademiet. Kristoffer sier selv at han har nok av utfordringer, men at han gleder seg til fortsettelsen. Like før han tiltrådte stillingen, hadde han tatt masterstudiet innen fotball på John Moores University i selveste Liverpool. Han hadde også en jobb i Everton FC.

Satsing eller breddefotball?

Det har i lengre tid vært en debatt om blant annet topping av lag, og at det kreves at det ikke skal opereres med tabeller for spillere under 13 år. Dette er noe som gir en vanskelig debatt. I fotballen skal det være plass til alle, liten som stor. Det er flere som ønsker å bli gode, og har gjerne mye motivasjon til å lykkes. Andre derimot har det som en slags samlingsplass sosialt, noe som også fungerer godt. Det er meningen at det bør legges til rette for hver og en. Det viktige er at klubbene er tydelige med hva de ønsker å prioritere, om det skal være satsing eller en breddeklubb? Noe som vil gjøre det enklere for unge å velge hva de ønsker. Spillere forandrer seg med årene. Ikke alle stordriblere på 12 år velger å bli fotballstjerne som voksen. For suksess er det viktig å ha karakter, interesse, innsats og motivasjon på plass for å komme seg til topps. Rett treningsmoral og sist men ikke minst tålmodighet.

Tips for å redusere frafall?

Det har ofte vært snakk om at fotballen kan gjøre juniorspillere utbrente. Man har i disse tider blitt flinkere med å justere trening og kampbelastning, uten fokus på å jakte på talenter i en så ung alder. Det er også foreldres ansvar som dessverre presser egne barn, for å realisere sine egne fotballdrømmer, noe som ikke er positivt. Det beste for alle er at den enkelte spiller selv finner sitt nivå og forholde seg til. Slik kan man dyrke sin interesse innen fotball, med sitt talent og ambisjoner. I de siste årene har det dukket opp flere andre idretter å velge mellom. Fotball blir dermed prioritert bort. Det er både utfordringer og større muligheter i Norsk fotball. Nå kan du endelig bestille en time hos en lege på nett gjennom kry. De har en nedlastbare app som fungerer både på Iphone og android. For barn under 16 år er tilbudet gratis.